1
عضو هیات علمی (دانشیار)، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
2
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران
چکیده
میکروبهای بیماریزا همیشه خطرات و چالشهای جدی به انسان تحمیل میکنند. این میکروبها در طی تاریخ زندگی بشر، باعث وقوع همهگیریهای گسترده و مرگ و میر میلیونها نفر شدهاند. موثرترین راه محدود کردن گسترش بیماریهای ویروسی و باکتریایی در انسان و حیوان و همچنین جلوگیری از ابتلای به بیماری، واکسیناسیون میباشد. اگر چه واکسنهای مرسوم و متداول اثربخش هستند، با این حال بالا بودن هزینههای تولید، طولانی بودن فرآیندهای خالصسازی ، لزوم انجام برخی آزمایشات و رعایت الزامات ایمنی زیستی از جمله نقاط ضعف آنها میباشند. گیاهان علاوه بر این که یک منبع مهم غذایی و یا مواد خام کارخانهها به شمار میآیند، کارخانههای سبز مولد محصولات زیستی ارزشمند از جمله زیستدارو (بیوفارماسوتیکس) و واکسنها میباشند. واکسنهایی که در گیاه ساخته میشوند، مزایایی نسبت به واکسنهای متعارف دارند از جمله راحتی تولید، نگهداری، بازده بالا، بیضرری و پایداری بیشتر.
نوفلی, مجتبی و آقا میری, سیده سمیرا . (1403). تولید واکسن در گیاه بر علیه بیماری های ویروسی پزشکی و دامپزشکی. واکسن و پیشگیری از بیماری ها در دامپزشکی, 4(1), 34-42.
MLA
نوفلی, مجتبی , و آقا میری, سیده سمیرا . "تولید واکسن در گیاه بر علیه بیماری های ویروسی پزشکی و دامپزشکی", واکسن و پیشگیری از بیماری ها در دامپزشکی, 4, 1, 1403, 34-42.
HARVARD
نوفلی, مجتبی, آقا میری, سیده سمیرا. (1403). 'تولید واکسن در گیاه بر علیه بیماری های ویروسی پزشکی و دامپزشکی', واکسن و پیشگیری از بیماری ها در دامپزشکی, 4(1), pp. 34-42.
CHICAGO
مجتبی نوفلی و سیده سمیرا آقا میری, "تولید واکسن در گیاه بر علیه بیماری های ویروسی پزشکی و دامپزشکی," واکسن و پیشگیری از بیماری ها در دامپزشکی, 4 1 (1403): 34-42,
VANCOUVER
نوفلی, مجتبی, آقا میری, سیده سمیرا. تولید واکسن در گیاه بر علیه بیماری های ویروسی پزشکی و دامپزشکی. واکسن و پیشگیری از بیماری ها در دامپزشکی, 1403; 4(1): 34-42.